Spa Satori

Spa Satori

Anläggningen har funnits sen 1973, och renoverades senast 2011. Kursgården ligger vid Vråksjön, omgiven av lummig, fridfull skog. Trots avskildheten är det bara 2 mil till närmsta samhälle.

Vi har för närvarande 45 bäddar uppdelade på 32 rum, varav 13 är dubbelrum med två enkelsängar i varje.

Vi har en utbildad kock och serverar såväl husmanskost som vegetariska måltider. En vecka i månaden har vi en gästkock som lagar mat med ett särskilt tema. Tidigare teman har inkluderat orientalisk, latinamerikansk och sydfransk mat.

Vår anläggning är helt drogfri, och vi ber därför våra gäster uppmärksamma att rökning inte är tillåten någonstans inom anläggningens område.Visa hänsyn till våra allergiker, tack!

Efter avslutad kursdag kan man välja mellan en skön och rogivande promenad i den vackra naturen, ett pass i vårt välförsedda gym, eller ett uppfriskande dopp i sjön. För badkrukor finns en tempererad bassäng inomhus.

Varje fredag har vi gemensamma aktiviteter såsom brännboll, kubb, krocket, tipsrunda, frågesport och grillning vid lägerelden. Vi har en gitarr och kan många sånger! Naturligtvis är deltagandet frivilligt.

 

Vår personal

Rolle Erlandsson

Rolle Erlandsson

Rolle är vår massör. Han jobbade som ortoped vid Soltuna Lasarett innan han skolade om och blev massör.

Under 90-talet tillbringade han 4 år i Thailand och förälskade sig i landet. Han lärde sig thailändsk massage och återvände sedan hem med sin nya fru Mali och deras dotter Chimlin.

 

Charlotte Wikman

Charlotte Wikman

Charlotte ansvarar för våra yoga- och meditationskurser. Hon är utbildad till gymnastiklärare vid Gymnastik- och idrottshögkolan i Stockholm, och har studerat Hathayoga och TM i Goa, Indien, i 2 år. Hon har arbetat som lärare i yoga och meditation sen 2005.

 

Iwona Garszinski

Iwona Garszinski

Iwona är uppvuxen i Polen och kom til Sverige 2009. Hon är legitimerad psykolog, utbildad vid Akademia Dziwakiem i Krakow. Hon har länge varit fascinerad av österländsk filosofi.

Sen 2007 har hon gett föreläsningar och hållit i kurser i Mindfulness, konsten att leva i nuet.

 

Torbjörn Nilsson

Torbjörn Nilsson

Torbjörn är vår överlevnadsexpert. Han håller i överlevnadskursen där man tillbringar en helg ute i vildmarken utan vare sig mat, dryck eller tält. Torbjörn lär dig att finna ätbara svampar, örter och bär, hur man finner vatten i naturen, och hur man bygger ett vindskydd.

 

Margareta Hellström

Margareta Hellström

Margareta utbildades vid Jenny Åkerströms Husmoderskola, samma skola som utbildade prinsessorna Margareta, Märta och Astrid (fast inte samtidigt, påpekar hon). Hon har arbetat som dietist vid Birgitta Diakonigård i Sigtuna i 13 år, och vi är glada att ha lyckats värva henne!

Hon leder viktminskningskursen, där du får lära dig hur du kan gå ner i vikt samtidigt som du njuter av god mat och dryck.

 

Maria Altera-Johansson

Maria Altera-Johansson

Maria är vår kock. Hon är utbildad vid Gastronômico Academia i São Paulo, Brasilien. Hon har bott i Sverige sedan 1985 och har lärt sig att älska det svenska köket tack vare sin man Ulf. Har utbildats i vegetarisk matlagning vid Gröna Institutet i Stockholm.

 

Siri PersSiri Pers

Dalkullan Siri är den som utför alla våra behandlingar. Hon är ursprungligen hudläkare och pedikyrist, men har också lärt sig akupressur och aromaterapi vid Institutet för Österländsk Medicin i Falun.